Communicatieadviseur ARC CBBC

De publiek-private samenwerking ARC CBBC van scheikundigen en ingenieurs doet fundamenteel onderzoek voor duurzame energie en materialen. Naast universiteiten en grote chemische bedrijven behoren ook wetenschapsfinancier NWO en het Ministerie van Economische Zaken en Klimaat tot de oprichters. Met als missie om significant bij te dragen aan de klimaatdoelstellingen van 2050: de uitstoot van kooldioxide met 95% terugbrengen.

Rol van Tjitske

Gedurende 1,5 jaar was ik communicatieadviseur bij ARC CBBC. In die periode liet ik bijvoorbeeld de huidige website ontwikkelen en schreef ik teksten voor foldermateriaal en jaarverslagen. Ik bedacht en ontwikkelde ‘Het Duurzame Toekomst Spel’, een interactief spel over het onderzoek van het consortium.

Ik organiseerde de opening van het lab bij de Universiteit Utrecht in het thema ‘Welcome to the Land of Sustainable Chemistry’, dat de vergezichten schetst voor het Nederlandse energielandschap van 2050. Ik bedacht de openingshandeling door de rector en decaan. De onthulling van een muurgedicht door de Utrechtse stadsdichter maakt de middag extra feestelijk. Hij schreef het gedicht – in opdracht – speciaal om de jonge onderzoekers van ARC CBBC te inspireren.