Over Tjitske Visscher

Studie

Ik studeerde biologie met drie jaar masteronderwijs: een jaar paleontologie, een jaar mariene ecologie en een jaar wetenschapscommunicatie. Tijdens een stage bij een natuurfilmbedrijf kwamen de drie onderwerpen samen: ik schreef het script voor een natuurfilm over de evolutie van walvissen. En wist dat ik meer van dit moois wilde.

Werkervaring

Sinds 2006 deed ik in verschillende functies veel ervaring op met tekstschrijven, inhoudsontwikkeling van tentoonstellingen, het maken van on- en offline middelen en met wetenschapscommunicatie. Ik werkte in totaal vijf jaar bij museum Naturalis aan ongeveer tien tijdelijke tentoonstellingen, ruim twee jaar bij een bureau voor belevingscommunicatie en vijf jaar bij universiteiten en andere wetenschappelijke organisaties.

In 2014 behaalde ik het theorie-examen Senior Communicatieadviseur (niveau C).