Herinrichting bezoekerscentrum Natuurpark Lelystad

Natuurpark Lelystad van stichting Het Flevo-landschap is een park van enkele vierkante kilometers, waarin vele diersoorten leven: er zijn onder meer przewalskipaarden, bevers, Pater Davidsherten en otters. Bij de ingang staat het bezoekerscentrum. Bij het herinrichten van het bezoekerscentrum wilden we de bezoekers graag enthousiasmeren om naar buiten te gaan. De seizoenen en de bewoners van het park krijgen er dan ook alle aandacht.

Rol van Tjitske

Vanuit mijn baan bij DST Experience Communicatie deed ik de inhoudsontwikkeling van het gehele bezoekerscentrum. Ik koos de onderwerpen en collectie. Ik schreef alle teksten bij de vitrines en exhibits en schreef het script voor de vijf minuten durende introductiefilm over het park. Samen met de ontwerper van DST ontwikkelde ik het wandvullende Spel van het Landschap, waarin bezoekers relaties tussen dieren en planten kunnen leggen.